Hopp til hovedinnholdet

Er peanøttsmør og banan usunt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Er peanøttsmør og banan sunt? Mange liker det...

Besvart 13.06.2019 10:00
 

Svar
Hei!

Peanøttsmør kommer i ulike varianter. I utgangspunktet er peanøtter sunt, fordi det inneholder en type fett (umettet) som er veldig bra for helsa vår, i tillegg til at det har vitaminer og mineraler. Men noen typer peanøttsmør har tilsatt sukker og ekstra fett (av den usunne typen). Hvis man kjøper peanøttsmør som er mest mulig "rent", uten tilsetninger, så er det det beste, de er ofte litt dyrere. Man skal imidlertid være klar over at peanøttsmør er veldig kaloririkt, så hvis man lett legger på seg, så kan det være lurt å ikke spise peanøttsmør for ofte. 

Banan er veldig sunt, det har masse fiber, vitaminer og mineraler, og er derfor helt greit å bruke som både pålegg og mellommåltid.

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold