Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater kroppen min

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg gruer meg til sommeren fordi at da skal jeg på stranden å bade med venner. Hvis jeg kan si deg mildt så HATER jeg kroppen min. Jeg er 173 høy og 68kg. Problemet mitt er at rundt jul så veide jeg rundt 63kg. Så vekten har gått ganske mye opp, til tross for at jeg har trent og spist sunt. Ja, mamma maser om at det kan være muskler, men det er jeg sikker på at det ikke er. Jeg har heller ikke blitt noe serlig feitere. jeg er vel den i vennekretsen som trener mest, men den som er størst. Vet ikke helt hva dere kan hjelpe med, men jeg trengte å få det ut. Evt hva som forbasket at jeg har gått opp såpass mye selvom jeg ikke har vokst i høyde.

Besvart 17.06.2019 15:55
 

Svar
Hei

Først og fremst vil jeg si at du er ei normalvektig jente. Du skriver at du trener mye og at du spiser sunt. Du klarer heller ikke å se at du har gått opp i vekt. Jeg er enig med din mor i at det nok er mere muskler du har fått. Muskler veier mer enn fett, og hvis man har mye muskler så vil man veie mer, selv om man er veldig slank!

Prøv å ikke fokuser på vekten. Hvis du er usikker kan du heller måle deg rundt midje, mave, overarm og lår. Selv om vekten kan holde seg så kan du krympe i midjemål hvis du trener mye. Det er fordi du får mer muskler.

Vi er alle født med vår spesielle kroppsbygning, som igjen er bestemt av arv fra egen familie. Så lenge du spiser variert og til faste måltider og ellers er frisk og trives på annen måte, er nok dette normalt for deg.

Prøv å heller fokuser på det du er fornøyd med. Vi har alle noe vi ikke liker ved oss selv. Jo mer vi fokuserer på det, jo mer misfornøyd blir man. 

Vær stolt av deg selv av at du trener og spiser sunt. Mer kan du ikke forlange av deg selv!

Legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse