Hopp til hovedinnholdet

Smerter i magen ved sex

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. I dag skulle eg ha sex med kjæresten min, når han skulle ta den inn så fekk eg store smerter høgreside nede ved korsryggen og det føltest ut som smerten skøyt rett opp mot ryggen og framsida. Eg har aldri hatt det slik. Kva kan det vera? Kan det vera noko farlegt. Eg har ennå smerter i korsryggen på høgre side.

Besvart 18.06.2019 10:44
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

Det er ikke uvanlig at man kan få smerter i magen ved samleie. Det er ikke lett å vite hva som skjer hos hver enkelt når man får slike smerter. For de fleste handler det om at penis kan dytte mot livmorhalsen eller mot livmoren som får en krampe. Krampe i livmoren er det samme som skjer når du har menssmerter. Hvis du snart skal ha mens så kan dette utløse smertene lettere. Dette er veldig vondt, men ikke farlig. Det kan også være andre ting som tarmsmerter eller at du har hatt en liten cyste som har sprukket. Det er heller ikke farlig, men kan være vondt. 

Hvis smertene gir seg i løpet av dagen, og du ikke har feber eller føler deg syk, så kan du se dette an. Hvis smertene ofte kommer i spesielle stillinger så kan det være lurt å ta det litt med ro i starten av samleiet i disse stillingene eller unngå stillingen helt. 

Hvis smertene ikke går over, du føler deg ikke i god form er det viktig å ta kontakt med lege for å undersøke. Hvis smertene kommer tilbake ved neste samleie er det også fint å få snakket med lege. Da vil du nok få en time til en gynekolog som vil utelukke enkelte årsaker som cyster, muskelknuter på livmoren og andre årsaker til smerter. Det er svært sjeldent at slike smerter er noe farlig.  

Hvis du og partneren din ikke har sjekket dere for seksuelt overførbare infeksjoner som klamydia, så er det lurt å gjøre dette også. Det kan gi smerter ved samleie. 

Slike magesmerter ved samleie er ikke uvanlig, men veldig skremmende. For de aller fleste er dette noe som skjer en sjelden gang og går over i løpet av dagen, og det er ikke farlig. Kommer det ofte, eller smertene ikke gir seg skal du oppsøke lege.

Håper dette var til hjelp!

 Hilsen Lege ved Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex