Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg begynne med forball bare for å trene?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fått tilbakemeldinger i gymmen om at jeg godt kunne øvd litt på ballteknikk. I forbindelse med dette ønsker jeg å begynne på fotball. I tillegg til at jeg tror dette hadde vært gøy å utfordre meg selv litt, siden jeg er dårlig (veldig dårlig) i fotball. Jeg ønsker ikke å gå på fotball for å bli god og spille kamper og sånn, men mer for øvelsens skyld. Har dere noen anbefalinger til hvordan dette et mulig? Finnes det noen fotballklubber hvor man bare møtes for å spille fordi det er gøy? Eller det evt mulig å spørre treneren om å ikke være med på kamper kun på trening (ihvertfall i starten)? Jeg er litt nervøs for å strate i en klubb fordi alle mest sannsynlig har drevet med det mye lengre enn meg, og er ekstremt mye bedre. Jeg klarer ikke en gang å treffe ballen :( Tusen takk for svar på forhånd :)

Besvart 18.06.2019 20:25
 

Svar
Hei

Så kult at du vil øve på det du ikke er så god på! 

Det kan godt hende at det er mulighet for å spille bare for gøy. Mange klubber har for eksempel egne lag for de som ikke vil satse, men bare ha det moro. Hva slags tilbud som finnes i ditt nærområde må du selv sjekke ut, og få gjerne hjelp av foreldrene dine til å gjøre det. 

Du skal også ha lov til å bli med på et lag uansett hvor god eller dårlig du er, og jeg tenker at treneren vil synes det er helt ok om du ikke vil bli med på kamper i første omgang. 

Som du er inne på, vil nok de andre på laget være mye bedre enn deg, men så lenge du fokuserer på å ha det gøy og tåler å gjøre litt feil, kommer det nok til å gå bra.

I tillegg vil du nok merke at du blir raskt bedre når du får trent noen ganger. Men du bør nok også øve på egenhånd i tillegg til fellestreningene. Da kan du for eksempel øve på pasninger og mottak ved å bruke en vegg, eller gjøre det sammen med en annen. Spør gjerne også treneren om tips til hva du kan øve på.

Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett