Hopp til hovedinnholdet

Er jeg gravid?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Fjernet pstav 13 mars, og hadde «blødning» til 21 mars. Altså en bivirkningsblødning som hadde vart i 1,5 mnd. Siden det har jeg hatt en del ubeskyttet sex men for det meste hatt samleie med kondom. Han har aldri kommet inni meg. Jeg har ikke hatt mensen siden 21 mars, men har nå i slutten av juni tatt 3 graviditetstester som alle har vært negative. Hvorfor begynner ikke blødningen min igjen? Kan jeg trygt begynne på ppiller? Er jeg gravid?

Besvart 18.06.2019 18:46
 

Svar
Hei

Siden du har tatt 3 graviditetstester og alle har vært negative, er muligheten for at du er gravid svært liten. 

Det er noen som opplever at mensen blir litt uregelmessig eller borte i perioder etter bruk av hormonell prevensjon, men dette vil for de fleste rette seg opp i løpet av noen måneder. Dette skyldes som regel hormonelle faktorer. Mensen kan også bli borte dersom du har gått mye ned i vekt, trener hardt eller har en periode i livet ditt hvor du opplever mye stress.

Dersom du tidligere har hatt regelmessig mens, er det ikke noe problem at du starter opp igjen med p-piller igjen. Men jeg vil råde deg til å gjøre dette i samarbeid med legen din eller helsestasjon for ungdom. Her vil det også bli tatt en ny graviditetstest av deg slik at du kan være helt sikker på at du ikke er gravid. 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet