Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg legge han bak meg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har klint med noen gutter, aldri betydd noe for meg egt. Men på en fest klinte jeg med en gutt, jeg brydde meg egt ikke om han atm. Jeg var bare full og glad. Venninna mi sa at jeg var like gammel som han og han er 2 år eldre. Jeg brydde meg ikke om han så jeg gadd ikke gjøre noe med det. Men np i de siste dagene har jeg sett han overalt. Det er helt rart liksom, jeg tenker på han, og plutselig går han forbi. Tror og håper at han ikke har sett meg. Men jeg vil ha han, og hvis jeg får sjansen også ha sex med han. Vi funket skikkelig godt, han ville ha sex den kvelden men jeg sa nei. Angrer sykt. Men nå vet jeg ikke hvordan jeg skal si at jeg er yngre uten og ødelegge alt. Skal jeg legge han bak meg liksom?

Besvart 22.06.2019 10:53
 

Svar
Hei

Det er du som bestemmer over egne følelser. Men, husk også at det kan være greit å forholde seg til de lovene man har satt når det gjelder sex. 

For eksempel er den seksuelle lavalderen i Norge 16 år. Den er satt til den alderen for at unge skal være sikret mot overgrep når de er mindreårige, samt sikre at de har god informasjon om sex og prevensjon. Den er også satt for at unge skal være klar psykisk og fysisk. Jeg legger ved noen artikler under med mer informasjon. 

Når det gjelder gutten, skader det jo ikke å bli litt bedre kjent. Du kan jo prøve å ta kontakt om du er klar for det. Du kan også gi situasjonen litt tid. Jeg legger ved noen artikler med tips i forhold til dette også. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”One-night stand” eller tilfeldig sex – angrer du etterpå?

Jenter sitter på sengekanten og angrer (colourbox.com)

Har du opplevd å ha sex med noen (som du kanskje ikke engang kjenner) uten at det ble noe mer enn det? Du er ikke akkurat alene. Studie* viser at opptil 7 av 10 nordmenn har hatt minst en ”one-night stand”, så man kan si at tilfeldig sex er relativt vanlig.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Er i puberteten og tenker mye på sex

Tenkeboble med ordet SEX (colourbox.com)

Du har kanskje knapt begynt å merke at du er i puberteten, men likevel tenker du mange seksuelle tanker. Eller du er godt i gang med puberteten, og hodet er fylt av sextanker. Nesten hele tiden. Det kan være plagsomt, flaut, ekkelt og slitsomt, men er veldig vanlig og helt normalt.

Les mer

Kort om selvtillit og selvfølelse

Gutt (colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar