Hopp til hovedinnholdet

Mens og graviditet

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg har lenge lurte på om man kan bli gravid etter man har hatt mensen? Hvis man har hatt ubeskyttet samleie også fikk mensen etter det. Kan man fortsatt bli gravid etter det? Eller er man sikker at man ikkke trenger en test?

Besvart 21.06.2019 13:03
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår deg har du spørsmål om det å ha hatt ubeskyttet samleie og fått mensen etter det. Om mensen kom på vanlig tid og blødningen var som normalt (mengde og varighet) er jenta høyst sannsynlig ikke blitt gravid. Noen få kvinner kan oppleve å ha en menslignende blødning et par ganger I begynnelsen av graviditeten. Det er ikke det vanlige og blødningen er som regel mindre og av kortere varighet.

Om man er bekymret for å være gravid vil jeg anbefale å oppsøke ungdomshelsetjenesten eller et Amathea kontor for gratis gravitesting.

Jeg håper dette var svar på din henvendelse

Vennlig hilsen

Amathea I samarbeide med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet