Hopp til hovedinnholdet

Før sommerferien begynte jeg å bekymre meg veldig mye over vekten igjen

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, litt før sommerferien begynte jeg å bekymre meg veldig mye over vekten igjen 2 år etter jeg var innlagt på sykehuset pga spiseforstyrrelser. Jeg trener omtrent hverdag 1-2t, er 171cm og veier 60kg. At skalaen på vekten viser 60kg forstyrrer meg i en høy grad, og har mistet veldig mye energi, trolig pga underernæring... er 60kg overvektig for en som trener 1-2t hver dag?..

Besvart 17.07.2019 14:02
 

Svar
Hei jente 15 år

Når du forteller at du har vært innlagt på sykehus på grunn av spiseforstyrrelse er du nok også klar over hvor alvorlig en slik sykdom er. Heldigvis kan det virke som om at du fikk god hjelp da du var innlagt siden det har gått 2 år siden.

Det at du nå begynner å engste deg for vekten igjen kan kanskje tyde på at du trenger hjelp igjen til å "snu" tankemønsteret ditt" og sørge for å ha fornuftige og sunne levevaner. Med det mener jeg at du får i deg tilstrekkelig med ernæring og driver passelig med trening. Når du trener 1-2 timer hver dag er det mye dersom du ikke passer på å spise tilsvarende mye. 60 kilo er absolutt ikke overvekt for deg - det kan du selv se hvis du titter på Norsk helseinformatikk sin beregning her.

Jeg håper du forstår at det kan være en skummel tilstand du kan ende opp i dersom du begynner å overtenke på mat, trening og vekt. Du sier jo selv at du har mistet mye energi - antagelig fordi du er underernært! Ta det signalet på alvor og prøv å ha fokus på å gi kroppen din det den trenger og ikke sulte deg.

Og ta kontakt med noen som kan hjelpe deg med dette. Snakk med foreldrene dine - fortell dem hvordan du har det med disse tankene. Du kan også gå på helsestasjon for ungdom der du kan få råd og veiledning fra lege eller helsesykepleier

Jeg ønsker deg det beste!!

 

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp om du strever med vekten

Baderomsvekt (colourbox.com)

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

Les mer

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser