Hopp til hovedinnholdet

Kan vel ikke ha blitt gravid?

Jente 17 år
 

Spørsmål
Jeg begynte på ppiller søn 19.april, utenom mensen. Denne samme dagen hadde jeg ubeskyttet sex, men han kom ikke inne i meg. Så tirs 21.april fikk jeg kraftig mensen, som varte i 10 dager ca. Siden mensen kom på tredje pille hadde jeg ubeskyttet sex rundt disse dagene, han kom inni meg, altså før det var gått 8 dager, tror lørdag 25. Forrige uke tok jeg sukkerpillene og fikk mensen tirs, men den var over i løpet av onsdag formiddag.. Har tatt pillene hver dag, bortsett fra litt forsentagelse to helger. Den ene helgen tror jeg at jeg tok pillen ca 36 timer etter forrige pille, og andre helgen som var morgenen søndag 10 mai hvor jeg skulle tatt første sukkerpille, var jeg ca 36 1/2 time etter forrige pille. Hva kan ha gjort at mensen var så kort? Aldri hatt så kort, vanligvis 5 dager. Kan vel ikke ha blitt gravid?
Jeg har også hatt endel kvalme i det siste som kommer går et par ganger om dagen, og vondt i magen, som mensensmerter og puppene er utrolig ømme. Bør jeg ta en test for å finne ut, eller kan ikke symptomer for graviditet oppstå så tidlig? Skal jeg vente på neste mens?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Du kan jo faktisk ha blitt gravid, siden du har hatt ubeskyttet samleie når du hadde brukt p-pillene i bare 2-3 dager (selv om du da hadde en blødning).

Det kan jo være litt annerledes blødninger og uregelmessigheter i starten man bruker p-piller, så det KAN jo også hende at det er dette som er forklaringen,- også på de andre symptomene.  Jeg tenker at du gjerne kan få tatt en graviditetstest når det har gått ca. 3 uker siden de dagene dere hadde ubeskyttet sex.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om forsikring?

Hvem kan du klage til dersom du har fått feil behandling hos forsikringsselskapet?