Hopp til hovedinnholdet

Trener mye og har gått opp litt i vekt i sommer, går det bra?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg r can 157, veide mellom 42-43 kg før sommern, veier nå mellom 43-44... Jeg har trent gjevnlig gjennom hele sommern og spist ganske bra til at d var feire. Har aldri vært no særlig glad i godteri for brus osv, men har jo kost meg litt. Jeg trener fotball og i mrgn skal jeg begynne p kickboxing. I tillegg til d trener jeg gjevnlig/nesten hver dag hjemme alene, men år slutter jeg ganske sent alle dagene i uka, så tror ik jeg får trent hjemme like lenge som før. Går d bra? Folk sier man burde trene/være aktiv i mellom 40-60 min, men tror jeg må får trent hjemme mellom 30-45/50 min... R ik helt sikkert, siden d bare r første uka, men går d fint? Var/r litt stressa over at jeg har gått opp i vekt, og syns jeg ser litt større ut, men håper d bare r muskler. Vil ik at lårene og leggene skal bli digre da... R en ganske liten jente egt. R asiater. Kan dere gi meg non tips og sånn? Tusen takk

Besvart 27.08.2019 21:38
 

Svar
Hei

Fint at du skriver, beklager litt sent svar her fra oss.

Du beskriver at du er aktiv, og har trent i hele sommer. Mange har en litt rolig hverdag i ferien, og det er helt normalt og bra at man kobler av og stresser ned i ferien. Det høres ut for meg, som at du er i god form og spiser sunt. Kroppen trenger også restitusjon/hvile, så det er ikke nødvendig å trene hver dag. Det er fint å gå en tur med gode venner eller lufte en hund for eksempel. Trene 3-4 ganger i uken er nok for de fleste som ikke driver med toppidrett.

Prøv å ikke tenke så mye på vekten, den vil variere litt og det er helt normalt. Hvis du fortsetter å spise regelmessig og sunt, og å trene fotball og /eller kickboksing, er det nok. Det er viktig å trives på trening, og ha det gøy også !

Her kan du lese mer om kosthold.

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og mat
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og mat