Hopp til hovedinnholdet

Kommer det mindre sæd hver gang fordi jeg onanerer ofte ?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Når jeg onanerer så kommer det ganske lite sæd. Jeg onanerer 1-3 ganger om dagen. Det kommer mye sæd når jeg ikke har onanert på et par dager. Kommer det mindre sæd på grunn av at jeg onanerer relativt ofte?

Besvart 25.08.2019 10:43
 

Svar
Hei
En utløsning er cirka mellom 3-5 milliliter stor i gjennomsnitt (cirka én teskje). Det kan finnes opp til 100 millioner sædceller per milliliter. Alle sædceller er ikke “dugelige” og en del har langt i fra 100 millioner sædceller. Små, individuelle forskjeller forekommer, men det er ikke mulig å få mye mer enn 5 milliliter siden hele dosen må få plass i den øvre delen av urinrøret før utløsningen.
Det finnes to faktorer som har betydning for sædmengden. Den ene er når mannen sist hadde utløsning. Desto tettere utløsninger, desto mindre volum. Den andre er opphisselsen. Volumet på utløsningen øker med lengden på opphisselsen. Kåt lenge = større utløsning.
Uansett hvor ofte eller sjeldent du onanerer og får utløsning så forandres ikke kvaliteten på sædcellene, og de tar heller ikke slutt fordi det lages nye hele tiden. Det er heller ikke skadelig å få utløsning ofte eller sjeldent.
 
 
Jeg har lagt med noen artikler du og kan se på.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Sant og usant om runking

Gutt ser på porno på mobilen i sofaen (colourbox.com)

Ung.no får mange spørsmål om runking. Mange har hørt at det kan være farlig, at det kan påvirke penisstørrelse eller lignende. Hva er sant og usant?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex