Hopp til hovedinnholdet

Unormalt mye hårtap

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei er en gutt på 17 år og i den siste uken har jeg opplevd unormalt mye hårtap, veldig mye. Merker det mest når jeg dusjer og tar hånden gjennom håret. Har ingen ide til hvorfor dette skjer, men kan hårgele spille en rolle? Har hatt manbun i 2 år uten å ha brukt noen hårprodukter utenom denne uken som jeg da også opplevde hårtapet. Er det nødvendig å gå til legen for dette? Har lite penger og får ikke så mye stipend. Takk:)

Besvart 31.08.2019 13:23
 

Svar
Hei

Det har ingenting med hårgele å gjøre. Det er mange som opplever hårtap i perioder. Det kan komme etter en periode med sykdom eller stort stress. Da vil ofte flere hår gå over fra en hvilefase til sluttfasen før det faller ut samtidig, slik at du får et forbigående stort hårtap. Hvis det ikke blir bedre bør du vurdere å ta kontakt med din fastlege, men mest sannsynlig er dette forbigående. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse