Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 18år og hadde sex med fetteren min på 19. etter at jeg hadde sex med han fant jeg ut at jeg var blitt gravid..

 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 18år og hadde sex med fetteren min på 19. etter at jeg hadde sex med han fant jeg ut at jeg var blitt gravid, hvordan forteller jeg dette til foreldrene mine??? hilsen en fortvilet jente
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Du sier ikke noe om hva du vil gjøre videre, beholde barnet eller ta abort, heller ikke om dere er kjærester. Uansett så forstår jeg at det er et dilemma for deg å ha blitt gravid nå, og at du gruer deg til å fortelle det til foreldrene dine. De fleste i din situasjon med å ha blitt uønsket gravid, syns noe av det vanskligste nettopp er å fortelle det til foreldre. Min erfaring er at når man først gjør det, så går det oftest ganske greit. Foreldre har også vært unge og kan forstå og selv om de kan reagere litt sterkt i starten fordi de blir redde og oppgitte er de oftest opptatt av å støtte barna sine når de trenger det. At dere er søskenbarn høres ut som det gjør det litt vanskeligere for dere, men jeg tenker at (hvis det var frivillig) det er uansett den samme konsekvensen, og dere får støtte hverandre når dere skal fortelle det. Det verste er oftest det å gå å grue seg, så hvis dere har tenkt å fortelle det, kan det være like greit å bare gjøre det. -Men så kan det også være greit å ha tenkt litt igjennom situasjonen selv og videre valg, og ha pratet sammen med fetteren skikkelig først, slik at dere selv vet hva dere vil. Evt. kan du jo søke råd på helsestasjon for ungdom eller hos jordmor der du bor.

Lykke til

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om aldersgrenser?

Du kan ta jegerprøven fra det året du fyller..