Hopp til hovedinnholdet

fått store smerter i magen under mensen og blør mer enn tidligere

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år å har hatt mensen siden jeg var 12 år... nå i de siste månedene jeg har hatt mensen får jeg veldi store smerter i magen og blør veldig veldig mye. Det er snakk om så mye at jeg blør igjennom en grøn tampong på 1 time. I tilleg til dette kommer det store klumper av slim og blod. Burde jeg gå til lege eller helsesøster? Å er det noe som kan bli gjort med dette problemet? Begynner å bli veldig lei av å ha vondt i magen hele tiden og vil bli kvitt dette problemet

Besvart 04.09.2019 20:33
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss!
Du sier at du har hatt mensen siden du var 12 år og nå er du 16. Mensen kan endre seg mye  i pubertetsårene og du kan oppleve å få mere eller mindre blødninger og at det er helt normalt. Når du blør mye vil det også være lettere å oppdage at det blir klumper av blod. Om du har smerter eller annet ubehag av dette, vil jeg anbefale deg å snakke med helsesykepleier i første omgang .

Jeg tror ike dette er noe som er unormalt, men anbefaler deg likevel å snakke med helsesykepleier slik at hun kan få stille deg flere spørsmål som kan være oppklarende siden jeg jo ikke kan ta denne samtalen med deg. Dette også for at du skal slippe å gå rundt å være bekymret!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet