Hopp til hovedinnholdet

Jeg glemmer alt som er viktig

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei jeg tror jeg har demens. jeg glemmer alt som er viktig. alt jeg tenker på er fest, gutter og vipper. jeg klarer ikke tenke eller huske på skolen og andre ting som burde vært viktig for meg. 

Besvart 08.09.2019 18:56
 

Svar
Hei

Du har nok ikke demens. Jeg har aldri hørt om noen 17 åringer som har demens, men det kan hende at du har litt dårlig konsentrasjon på ting som ikke interesserer deg for tiden. 

Hvis det eneste du bryr deg om nå er fest, gutter og vipper er det lettere å huske det enn det du synes er kjedelig. Hvis du ikke er så interessert i skolen er det nok vanskeligere å huske alt du bør på skolen. Det går det fint an å gjøre noe med. Artiklene under kan kanskje gi deg noen tips om god studieteknikk og hvordan få bedre karakterer.

I perioder kan en også være mer glemsk enn ellers. Det kan være når en er slapp og sliten. Har sovet dårlig og er trett eller er stresset. Da kan det være lurt å finne ut hva som gjør en stresset. 

Det kan være lurt å lage seg gode rutiner der en for eksempel skriver opp tinng på en huskelapp. 

Siden du er bekymret for at du glemmer så mye så kan du snakke med en voksen. Det kan være foreldrene dine, helsesykepleier eller din fastlege.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser