Hopp til hovedinnholdet

Brystsmerter som gjorde det litt vanskelig å puste, bør jeg kontakte lege?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! For 12 dager siden så fikk jeg skikkelig vondt i hjertet om morgenen og jeg synes det var litt vanskelig å puste. Det kjentes ut som om jeg hadde krampe i hjerte. Det gikk bort etter ca 1 minutt når jeg hadde ligget med armene og beina strekt ut en stund (det var veldig vondt å strekke de ut, men det hjalp). Jeg synes det var en veldig ekkel situasjon, men tenkte det var engangstilfelle! I dag fikk jeg samme følelsen på nytt rett før jeg skulle spille fotball, men denne gangen varte det bare i sånn 5-10 sekunder! Er dette normalt, eller bør jeg oppsøke lege?

Besvart 06.09.2019 08:54
 

Svar
Hei jente 19,

Hvis man har veldig vondt i brystet, og sliter med å puste burde man generelt kontakte lege. i din alder er det veldig sjeldent at smerter i brystet er spesielt farlig, men det er alltid lurt å få det sjekket ut.

De "farlige" brystsmertene fra hjertet, blir ikke bedre av at man strekker seg eller endrer kroppsposisjon, det er mer vanlig for muskelsmerter, men det er litt vanskelig å si noe sikkert uten å undersøke deg først.

De fleste kan nok kjenne på sting og smerter i brytstet av og til, det er helt normalt. mellom ribbenene er det tre lag i muskler som kan bli forstrekt og bli vonde som alle andre muskeler. Antageligvis er ikke dette noe å bli bekymret for heller.

Jeg tenker du kan kontakte lege dersom smertene kommer tilbake, eller før dersom du er bekymret.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse