Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil satse på løping. Hvordan kan jeg bli "oppdaget"?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 16 år og jeg går i førsteklasse på videregående med vanlig studiespesialisering i tillegg jeg liker veldig godt å løpe, og har utrolig lyst til å satse på løping ettersom at jeg er veldig god i løping av lengre distanser. Problemet mitt er at ingen av vennene mine er like interesert, og jeg lurer derfor veldig på hvordan jeg kan få ut potensiale mitt og eventuelt bli oppdaget av en *talentspeider*, i tilleg har jeg sett på YouTube at løping er stort i amerika og at flere høyskoler der er veldig fokusert på løping. Jeg har også sett litt på inntakskravene på slike skoler også her i Norge og jeg er bekymret for at jeg ikke har godt nok snitt for å komme inn slike plasser. Spørsmålet mitt er derfor om det er for sent å satse på løping og hvordan jeg eventuelt skal satse?

Besvart 09.09.2019 20:00
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil satse på løping! Det aller første jeg vil anbefale deg, er å melde deg inn i en friidrettsklubb eller løpeklubb. Der vil du få oppfølging og tips av trenere, og dermed ha god mulighet til å utvikle deg. Du vil også kunne delta i konkurranser, som jo kanskje er det største "utstillingsvinduet". Du kan helt fint melde deg på løp uten å være tilknyttet en klubb, men jeg vil absolutt anbefale deg å være det. 

De som blir tatt ut på landslaget og lignende, blir det stort sett basert på de resultatene de leverer i konkurranser og stevner. Kondis.no har en oversikt over ulike løp i Norge.

Som du nevner, er en del skoler i USA fokusert på løping, og som i andre idretter, vil det nok være mulig å kunne få et slags stipend eller "scholarship" til noen av skolene. Hvordan du gjør det, må du snakke med rådgiveren på skolen din om. 

Når det er sagt, så er det gode muligheter til å fokusere på løping i Norge også, og du kan helt fint gjøre det uten å gå en spesialisert linje på VGS. Men jeg anbefaler deg å ta en prat med rådgiveren på skolen din for å få oversikt over hvilke skoler som kan være aktuelle. 

Det er ikke for sent å satse på løping, og det finnes mange eksempler på folk som har begynt å løpe sent, men allikevel gjør det godt. 

Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer

Proffdrømmen

Mange drømmer om å bli fotballproff

Tusenvis drømmer om å bli fotballproff, noen klarer det. Hva er deres hemmelighet til suksess? Når alt kommer til alt er det hardt arbeid eller talent som er avgjørende? Vår ungdomsjournalist, Erik, har skrevet om hva som er viktig for en som ønsker å bli profesjonell fotballspiller.

av Erik, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett