Hopp til hovedinnholdet

Jeg har et onaniproblem...

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt på 13 år å jeg tror jeg har et onani problem nesten alle guttene i klassen runker men jeg synes jeg gjör det litt får mye å jeg lyver om det vi driver å snakker om det men jeg sier jeg gjör det sånn 3 ganger i uka men jeg gjör det nesten 2 ganger daglig

Besvart 13.09.2019 10:30
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg vil ikke si at du har et onaniproblem så ikke det går utover andre ting i hverdagen din. Det er ikke unormalt å runke to ganger om dagen. 

Onanering er sunt for hjerte og kretsløpet, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Noen gjør det flere ganger om dagen, og det er helt ok. Mens det også er noen som aldri onanerer.

I tillegg er onanering en god måte å bli kjent med hva en liker av ulike stimuleringer. Da vil en lettere vite hva som skal til for å få det godt når en i framtiden vil ha sex sammen med noen.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Sant og usant om runking

Gutt ser på porno på mobilen i sofaen (colourbox.com)

Ung.no får mange spørsmål om runking. Mange har hørt at det kan være farlig, at det kan påvirke penisstørrelse eller lignende. Hva er sant og usant?

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani