Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Eg hadde sex uten kondom, og er redd for å bli gravid. Men penisen til gutten gikk kun inn og ut to ganger. Og eg har aldri hatt mensen før. Er det da mulig for at eg kan ha blitt gravid? Å hvis eg kan faktisk kan bli gravid, hvordan kan eg få tak i graviditetstest på en mest mulig privat måte? Å hvordan si det til venner og familie? Eg snakker aldri om noko som har med puberteten og gjøre, for eg synes det er så kleint. Eg griner hver kveld for at eg ikkje vil bli gravid. Håper dere svarar fort.

Besvart 15.09.2019 16:59
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du er engstelig for å bli gravid.

I utgangspunktet er det svært liten sjanse for at du er gravid nå. Men selv om penis kun var ut og inn to ganger kan det kommer væske som inneholder sædceller. 

Du har ikke fått mensen enda. Men du vet aldri når den første eggløsningen kommer. Det er når man har eggløsning og dagene rundt det er størst sjanse for å bli gravid.

Det er kjempeviktig å bruke kondom når man har sex. Man beskytter seg både mot å bli gravid og å få kjønnssykdommer. 

Du kan ta gratis graviditetstest på helsestasjon for ungdom der du bor. Om du er usikker på hvor det er så spør gjerne helsesykepleier på skolen, eller google det. 

Du er ganske ung for å ha sex. Jeg håper du ville dette selv og at du ikke opplevde at du ble presset eller truet til å ha sex. Den seksuelle lavalderen er 16 år i Norge, og dersom noen over 16 år har hatt sex med deg uten at du ville det er det straffbart.

Snakk gjerne med helsesykepleier om det du har opplevd og de tankene du har om graviditet. Du kan også snakke med helsesykepleier om pubertet og sex, dette er noe helsesykepleier har mye kunnskap om.

Jeg legger ved noen artikler som kan være fine for deg å lese. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Føler du deg presset til å debutere seksuelt?

Kommenter gjerne under hva som bidrar til at du føler på dette presset.

Gå til vote

Hvordan trer du på et kondom?

Kondom på tommelen (colourbox.com)

Når du ikke har gjort det før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet