Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan jeg snakke med om mine utfordring på arbeidsplassen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Sliter med konsentrasjonen og hukommelsen, som igjen fører til andre problemer som depresjon, angst++ som kommer og går i forskjellig grad (mange faktorer som spiller inn, men har "livet på stell"). Er for øyeblikket under utredning for muligens ADHD og er 50% sykemeldt (langtids). Sykemeldingen, har, og hjelper VELDIG. Føler å jobbe bare ødelegger meg. Er interessert i det jeg jobber med og har veldig lyst til å kunne fungere i jobben, men pga konsentrasjonen og hukommelsen er det veldig utfordrende, ettersom jeg må presse meg så hardt til å fungere på jobb (og hjemme). Legen vil unngå å sykemelde meg mer enn 50%, for å unngå at ting blir verre ved å bare gå hjemme. Skjønner legen, men å ikke funke på jobb gjør det bedre å gå hjemme. Fått hørt av sjefen at de fleste ikke ønsker å jobbe med meg (pga tempo, tabber++). Ønsker å jobbe 100%, men blir ødelagt av 50%, så: vet ikke om jeg vil fortsette, droppe ut, finne noe annet eller være hjemme. Hvem kan jeg få snakket med om dette?

Besvart 19.09.2019 20:30
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss og spør oss om råd. Jeg forstår at du blir frustrert over din hverdag på jobb og med sykemeldingen du har nå.

Dette er viktige temaer og jeg vil råde deg til å gjøre det som er best for deg akkurat nå. Dersom du har mer enn nok med å jobbe 50 % så bør du hvertfall ikke øke. Et godt råd er å fokusere på jobben og hvordan mestre denne best mulig med de prosentene du er på jobb. Ved å gjøre dette så kan det være at det blir lettere for deg å øke etter hvert når du er klar for det.

Jeg vil også råde deg til å snakke med fastlegen din om muligheter for å henvise deg til DPS eller andre steder hvor du kan få psykoedukasjon og hjelp til å mestre hverdagen din med de utfordringene du står i. Forutsigbarhet og struktur er viktige stikkord. Det er noen steder det arrangeres kurs for de som har en ADHD diagnose.

Jeg vil også råde deg til å kontakte din rådgiver på NAV som kan hjelpe deg med å finne løsninger for deg når du er langtidssykemeldt og hvor mye du kan jobbe.

Det finnes også en fin og informativ nettside som heter ADHDnorge.no. Der kan du lese mer om ADHD og få tips og råd som kan hjelpe deg.

Ønsker deg alt godt og lykke til.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hva er ADHD?

hodet i hender (colourbox.com)

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

Les mer

Innlegg: "Livet med ADHD og Asperger"

Yousef Bartho Assidiq

Å leve med ADHD er ikke alltid like lett. Men plutselig kan en se fordeler med det også! Yousef Bartho Assidiq forteller.

Innlegget er srevet av Yousef

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser