Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg trene hjemme?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om hvordan jeg kan trene hjemme for å få en fin mage men ikke pack og hvordan jeg kan bli sterkere i armer og bein og hvordan få større rumpe?

Besvart 20.09.2019 21:08
 

Svar
Hei

Det er mye du kan gjøre hjemme av trening! Du kan også bruke naturen rundt deg og være i aktivitet på ulike måter. Jeg skjønner det at å endre litt på kroppen din er hovedmotivasjonen din for å trene. Samtidig er det viktig å ikke la fokuset på dette bli alt for stort. Trening har utrolig mange gode effekter, i tillegg til at det kan påvirke kroppsfasongen. 

Uansett hva som er målet, så anbefales det å trene hele kroppen, fremfor kun deler av den. Det er også det som gir god effekt. Å trene variert, både aktiviteter som trener kondisjon, og aktiviteter som trener styrke er viktig. Og det aller viktigste er å være i aktivitet på en måte du synes er morsom!

Når det er sagt, vil du naturligvis kunne merke at kroppsfasongen din påvirkes noe av treningen. Men det er dessverre ikke sånn at vi kan "forme" kroppen vår akkurat som vi vil. Genene våre og andre faktorer har mye å si her. Din kropp er også under utvikling, og kommer til å forandre seg mye de neste årene. 

Du finner et program med styrkeøvelser for hele kroppen her:

Styrketrening du kan gjøre hjemme.

Kondisjonstrening kan du gjøre både ved å løpe eller sykle, men også det å hoppe tau eller å hoppe på trampoline er god kondisjonstrening. 

Se flere tips til hvordan du kan trene og være i aktivitet hjemme og ellers i artiklene under, og les hvordan ulike typer trening påvirker kroppen vår.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer

"Fit", "ripped", eller markert - men ikke nødvendigvis sunn

Markerte muskler og sixpack er ikke synonymt med god helse. Her kan du lese hvorfor.

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Rom med vekter for å trene styrke (colourbox.dk)

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Styrketrening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om styrketrening