Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil pule stesøsteren min. Men kan vi ha sex?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil pule stesøsteren min og har spørt og vil fingre henne og henne vil suge meg men kan vi ha sex?

Besvart 22.09.2019 13:31
 

Svar
Hei gutt 13 år. 

En av juristene her på ung.no har svart dette på et tidligere lignende spørsmål:

"Det er ikke straffbart for dere å ha sex fordi dere er stesøsken.

Å ha sex med noen som likevel er en del av familien kan føre til mange problemer og konflikter."

Hvis en bor sammen som familie er det en del grenseoppganger som brytes hvis stesøsken har et seksuelt forhold. Det er ikke sosialt akseptert og rollen som stesøsken og seksualpartnere bør ikke kombineres og blandes sammen. Det skaper helt feile familieforhold.

En annen ting er dette med seksuell lavalder. Den er 16 år. Det er fordi en ikke skal ha seksualitet med en annen person før en er moden for det både kroppslig/fysisk og tankemessig/psykisk. 

Det er noen ting man burde være klar over når det gjelder det å utforske seksualitet med en annen person.

Man må være på omtrent samme alder og modenhets-nivå. Du skriver ikke alderen på stesøsteren din. Hvis hun er eldre enn deg og er 16 år eller eldre, er det ikke lov. Hvis hun er yngre enn deg er det heller ikke lov.

Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer. 

Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.

Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

 

For å gjøre det lettere for deg selv, anbefaler jeg at du ser deg om etter en kjæreste som du ikke bor med/en som ikke er stesøsteren din. 

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom om dette, hvis du ønsker. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da har dere et godt grunnlag for en samtale, og du trenger ikke si så mye til å begynne med. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex