Hopp til hovedinnholdet

Fortjener jeg å leve?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter med et moralsk dilemma. Jeg er nemlig opprinnelig fra Somalia, men bor i Oslo. Dette skaper naturligvis en problemstilling. Det som er, er at jeg er svart som natta, og jeg fortjener derfor egentlig ikke leve på denne jorden, basert på at jeg lukter og ser ut som en hårete gorilla. Men, jeg har jo fortsatt lyst til å leve, så jeg trenger hjelp med hva jeg skal gjøre. Skal jeg gjøre verden en tjeneste og drepe meg selv, eller skal jeg leve livet, på bekostning av å fortsette å være en pest og en plage for alle som legger øye på meg, eller oppholder seg i samme rom som meg?

Besvart 27.09.2019 16:13
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no. 
 
Svaret på ditt spørsmål er at du selvfølgelig har rett til å leve. Du er flott akkurat som du er! Du er mange ting, dine tanker og evner, din humor, dine interesser, din etnisitet og din personlighet. 
 
Jeg vil gjerne be deg om å gå til helsesøster eller minoritetsrådgiver, eventuelt til helsestasjon for ungdom slik at du kan få støtte og hjelp til å ha det bra med deg selv. Det å ikke føle at man er bra som man er kan være skadelig for helsen, og det er veldig viktig å få hjelp med dette. Dersom du opplever mobbing og rasisme er det også viktig at du ber om hjelp slik at dette kan stoppes og du kan få den støtten du fortjener. 
 
Lykke til!
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Over 18 med psykiske problemer?

Jente hos legen (colourbox.com)

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser