Hopp til hovedinnholdet

Kan man ta jegerprøven dersom man har cerebral parese?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Kan man ta jegerprøven når man har cerebral parese? Hvordan er det for en med cp og gå på jakt i skogen med dårlig balanse? Og har jeg lov til og få våpen? Hilsen en gutt med cp.

Besvart 29.09.2019 19:46
 

Svar
Hei

Det er ingen grunn til at du som har cerebral parese ikke skal kunne ta jegerprøven. Det er imidlertid slik at man også må ta en skytetest når man tar jegerprøven. Dersom skyting med gevær, eller sikker håndtering av geværet vil være problematisk for deg på grunn av sykdommen, vil dette kunne bli et problem. Du kan se våpenforskriften § 10 for hvilke krav man må oppfylle for å få lov til å eie et våpen.

Det er imidlertid ikke noe som tilsier at du ikke kan bli med på jakt selv om du ikke har bestått jegerprøven. Du kan bare ikke bruke våpen.

Hvordan det vil være for deg å gå på jakt i skog og mark, er det kun du selv som kan kjenne på. Her må du blant annet tenke på at det kan hende du må gå langt, at terrenget kan være utfordrende, og at du kan måtte gå med flere kilo bagasje på ryggen.

Jeg anbefaler deg å sjekke hjemmesiden til Norges Jeger- og Fiskerforbund. Her kan du få mange råd og tips, som kan hjelpe deg videre. Du kan også ta kontakt med ditt lokallag, som kan besvare de spørsmålene du måtte ha om jakt og fiske. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du bør vite om jegerprøven

Norsk snaufjell (colourbox.com)

Hvor gammel må du være for å ta jegerprøven? Hvor mye koster det? Og hvordan melder du meg på kurs?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser