Hopp til hovedinnholdet

Paralgin forte og alkohol

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal opperere tåa mi og kommer til å få en smertestillende (paralgin forte) til å bruke noen dager etter opprasjonen. Problemet er at vennene mine skal ha en fest og skal drikke. spørsmålet mitt er: hvor mye alkohol kan jeg drikke når jeg tar 2 piller på morningen og festen er på kvelden? og hvor mye må jeg drikke før det blir farlig?

Besvart 02.10.2019 14:25
 

Svar
Hei

Dersom du tar pillene på morgenen, vil effekten av kodein (det sterkeste stoffet i Paralgin forte) være mer eller mindre ute av kroppen/blodet ditt. Det vil derfor ikke ha særlig effekt på kvelden. Men det kan helt sikkert være lurt å begrense drikkingen uansett. Du kan drikke litt saktere enn ellers og kjenne etter hvordan du reagerer. Dersom du blir trøtt og/eller uvel, er det lurt å gå over til alkoholfri drikk. 

Vi vil ikke gi deg et eksakt antall enheter du kan drikke, for vi vet ikke helt hvordan du vil kunne reagere. Som sagt, drikk sakte og kjenn på det etter hvert som virkningen kommer. 

Her (Helsenorge) kan du lese mer generelt om hva som er for mye/skadelig bruk av alkohol.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol