Hopp til hovedinnholdet

Kan man runke for mye?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 13 år, som runker nesten dagelig Jeg lurer bare på om det er farlig å runke for mye? Kan man liksom gå tom for sæd? Kanskje et teit spørsmål men lurer litt på dette. Takk for svar

Besvart 08.10.2019 14:24
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no med dette spørsmålet. 

Det er helt vanlig å være veldig kåt, omtrent "hele tiden", når man er i din alder. Det er også naturlig at du er nysgjerrig på sex, og det er bra!

Du høres rett og slett ut som en helt vanlig tenåring som er positivt nysgjerrig på din egen seksualitet. Bruk kåtheten til å bli kjent med deg selv; utforsk kroppen og seksualiteten din. På den måten blir du tryggere på deg selv, og det gir også større sjanse for en positiv opplevelse den dagen du skal være seksuelt sammen med en annen person. Du kan heller ikke gå tom for sæd, men du kan nok merke at du ikke har lyst å være like aktiv etter sædavgang. Dette er helt naturlig og lysten kommer tilbake når du igjen er klar. 

Kos deg med det, og lykke til med utforskningen av kroppen og seksualiteten din.

 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i dusken (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter puberteten for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Sant og usant om runking

Gutt ser på porno på mobilen i sofaen (colourbox.com)

Ung.no får mange spørsmål om runking. Mange har hørt at det kan være farlig, at det kan påvirke penisstørrelse eller lignende. Hva er sant og usant?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex