Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å få servicehund for Aspergers og angst?

Annet 16 år
 

Spørsmål

hei, På grunn av at jeg har aspergers, har jeg mye angst, spesielt når jeg er i sosiale situasjoner. Jeg klarer ikke å være utenfor huset uten at enten moren min eller broren min er med. Når jeg er med hunden til onkelen min er ting mye lettere. Men hunden kan ikke være med på steder når jeg har det værst (for.eks. på flyplassen, butikken, o.l.). I tillegg sliter jeg med andre ting som jeg ikke har lyst å nevne. Er det mulig å få servicehund i Norge for Aspergers og angst? Jeg har lest at det er mulig i USA å trene sin egen hund. Er dette mulig her òg? Jeg vet ikke hvordan jeg ellers skal klare å ha et normalt liv. Det er slitsomt å være stresset hele tiden og å måtte gå glipp av skoletimer fordi jeg er redd for å få angst anfall foran 30 folk. Takk for svar.

Besvart 14.10.2019 09:40
 

Svar
Hei. 

Vi kan forstå at det må være slitsomt å oppleve hverdagen slik.

Du kan lese mer om servicehund på NAVs nettsider. For mer informasjon om servicehund, så kan du ta kontakt med NAV Hjelpemiddelsentral.  

Vi har dessverre ingen fra NAV Hjelpemiddelsentral som svarer på spørsmål på ung.no, og vi må derfor henvise deg videre til nettsidene våre og kontaktinformasjon til NAV Hjelpemiddelsentral. 

Vi ønsker deg en fin dag videre!

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Har du Asperger syndrom, eller kjenner du noen som har det?

Asperger syndorm

Asperger syndrom består ikke av ett enkelt symptom, men mer som et mønster av vansker. Personer med Asperger syndrom har forskjellige typer vansker, men også noen likhetstrekk.

Les mer

Innlegg: "Livet med ADHD og Asperger"

Yousef Bartho Assidiq

Å leve med ADHD er ikke alltid like lett. Men plutselig kan en se fordeler med det også! Yousef Bartho Assidiq forteller.

Innlegget er srevet av Yousef

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser