Hopp til hovedinnholdet

Jeg elsker og spise, og jeg klarer aldi å stoppe, jeg trykker inn noe godt hele tiden.

Jente 14 år
 

Spørsmål
HeiHei:) Jeg har jo selvsagt kommet i den alderen der jeg elsker og spise, og jeg klarer aldi å stoppe, jeg trykker inn noe godt hele tiden. Og jeg er bekymret for helsen min. Jeg er da 14 år og er ca. 160cm høy og veier ca. 50-54. Er dette for mye eller er det en normal vekt? Grunnen til at jeg spør om dette er t jeg vil holde meg i en fin form. Og er det noe som kan gjøre slika at du ikke spiser hele tiden? Hilsen en skeptisk jente:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Når jeg ser på vektkurven, får jeg opp at du ligger like over gjennomsnittet for din høyde. Du har altså kjempefin vekt nå, og trenger verken gå opp eller ned i vekt.

Du er i en alder der kroppen vokser og utvikler seg mye. Det er ikke så rart om du er mye sulten og trenger mye næring. Det som er viktig, er at du er litt bevisst på hva du putter i munnen. Spis når du er sulten og spis deg mett, men prøv om du kan unngå godteri, boller og sånt annet enn i helgen. Spis heller frukt, grønnsaker, yoghurt og grovt brød. Spis gjerne ca hver 4. time, da slipper du å bli så kjempesulten.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn


Quiz: Hva vet du om doping?

Hva er det mest kjente og utbredte dopingmiddelet?