Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye er normalt å veie når man er 160 cm høy?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg føler meg overvektig. Venninnene mine begynner å bli mye mer opptatt av det å trene og holde seg tynn. Begge venninnene mine er høyere enn meg og veier et par kilo mindre enn meg og jeg føler meg tykkere enn dem selv om jeg egentlig er ganske tynn... Hvor mye er det vanlig å veie når man er 1.60 høy?

Besvart 24.10.2019 19:49
 

Svar
Hei!

Det er veldig ulikt hva som er normalt å veie når man er 160 cm høy fordi det kommer an på alderen, hvordan kroppen er bygget og gener og arv fra foreldrene dine. 

Samtidig forstår jeg at du er opptatt av om kroppen din er normal. Forsøk å være trygg på at kroppen din er ok, og at dersom du er i tvil kan det godt hende at det er tankene dine om deg selv som gjør deg usikker akkurat nå. 

Det er også veldig vanlig å sammenlikne seg med andre. Da er det lett å føle at man ikke er god nok, eller at kroppen skulle vært annerledes. 

I puberteten er kroppen i stor utvikling. Du skal både vokse i lengden, få hofter og bryster. Alt dette er med på å gjøre store forandringer. Noen synes at dette er vanskelig og kjenner seg da usikker på seg selv og sin egen kropp. Det er veldig normalt. 

Du kan gjerne snakke med helsesykepleier på skolen. Fortell hva du opplever og spør om hun kan snakke med deg om dette. Der kan du også måle deg og veie deg. Det er også fint å snakke med noen om ting som er vanskelig. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (foto: Tine Poppe)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn