Hopp til hovedinnholdet

Mamma drikker noenganger når pappa ikke er der. Hva skal jeg gjøre.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år. Min mor pleier av og til å drikke da faren min ikke er hjemme, aller helst om jeg er opptatt med noe annet. I helgen som var så skulle jeg besøke venninnen min og min mor kjørte meg. Etter noen timer sendte jeg henne en melding om at hun kunne hente meg, som hun sa hun kunne. Hun kom og jeg satt meg inn i bilen, jeg merket at noe var rart med henne og da skjønte jeg at hun var beruset. Hun greide ikke å holde siden sin og jeg syns turen i seg selv var svært skremmende. Da vi kom hjem konfronterte jeg henne og spurte om hun hadde drukket, hun virket litt sur og sa nei, det hadde hun ikke. Jeg skrev så en melding til min eldre søster siden jeg syns det er mye lettere å snakke med henne og hun ble ganske irritert og ringte til faren min. Min far hadde da konfrontert min mor, men hun hadde da løyet til han og å sakt at hun bare hadde drukket en liten øl. Jeg kjenner at jeg blir så frustrert av at hun lyver og jeg har rett og slett ikke tillitt til henne mer

Besvart 05.11.2019 15:01
 

Svar
Hei jente 16 år

Så bra å høre at du har en storesøster som tror på deg og tar deg på alvor. Det høres ut som om faren din også tar deg på alvor, men at mamma er  god til å snakke seg ut av at hun har kjørt i ruspåvirket tilstand. 

Det å kjøre i påvirket tilstand er alvorlig og det er bra at du reagerer på dette. Det er egentlig veldig fint for moren din at du reagerer så kraftig på dette, fordi det kan få alvorlige konsekvenser for henne dersom hun krasjer og skader seg selv eller andre. 

Det er viktig at du stoler på det du opplever og det du ser. Og du beskriver jo at hun ikke klarte å holde seg i sitt kjørefelt. Det kan være lurt å ikke gi seg men snakke med pappa en gang til. Hold fast ved at du opplevde at mamma kjørte rart og ikke klarte å kjøre på sin side.

Du sier at du ikke har tillit til mamma mer fordi hun lyver om det å drikke. Dersom foreldre lyver om noe viktig så er det naturlig å miste tillit. Tillit er noe man gjør seg fortjent til og ikke noe som bare er der automatisk. Dersom noen bryter vår tillit, så må de ofte jobbe en stund for å bygge den opp på ny. 

Håper du snakker på nytt igjen med pappa, eller at du snakke med storesøster så hun kan snakke med pappa om igjen. Stå på og lykke til.  

Med vennlig hilsen Psykolog på Blå Kors Kompasset

i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

- Foreldrene mine drikker og ruser seg

Drikker alkohol (colourbox.com)

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, det er flaut å ta med venner hjem, og jeg gruer meg til helger, da drikker de enda mer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol