Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg drikke kvelden etter jeg har tatt valtrex?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har fått herpes type 2, altså nedentil, og er ferdig på min kur med medisinene Valtrex. På pakningsvedlegget står det at disse ikke måtte blandes med alkohol, siden medisinene påvirket lever og nervesystemet. Jeg tok siste tablett i går morges, så det er 19 timer siden. Går det fint at jeg da drikker alkohol i kveld? Eller er medisinen fremdeles inni blodet og vil påvirke på samme måte? Setter pris på raskt svar!

Besvart 04.11.2019 08:45
 

Svar
Hei jente 20,

Dette svaret kom nok litt sent dessverre for din del, men legger ved svar så du har til neste gang, og slik at andre kan søke opp.

Felleskatalogen skriver ikke direkte at alkohol er farlig mens man bruker Valtrex, men det er nok en god forhåndsregel, ettersom det påvirker lever og nervesystemet slik du skriver selv.

Ved normal nyrefunksjon er Valtrex ute av kroppen i løp av ca 15 timer. Det vil si at det ikke burde være mer uttrygt å drikke alkohol etter 19 timer, enn det er normalt.

Nå kjenner ikke jeg deg eller din sykehistorie, så om du er i tvil kan det være lurt å kontakte fastlegen.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol