Hopp til hovedinnholdet

Fikk psykose av hasj, går det over?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skriver fordi jeg er utrolig frustrert og forvirra. Igår prøvde jeg hasj for første gang, og havnet i en psykose. Jeg var helt tilstede mens vennene mine fikk panikk, men jeg kunne ikke bevege meg. Plutselig våkna jeg. Men nå, dagen etter føler jeg at jeg lever i en slags drøm. At jeg på en måte ikke lever. Skjønner ingen ting. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Vil det gå over?

Besvart 06.11.2019 15:02
 

Svar
Hei

Noen få opplever psykose eller psykoselignende tilstand av hasj, men det er ikke veldig vanlig. Det som er ganske vanlig, er å få ganske sterke angstreaksjoner av hasj – såkalt «noia» – med eller uten hallusinasjoner (hasj er lett hallusinogent). Slike opplevelser er ikke farlige i seg selv, men kan være ganske ubehagelige. Disse reaksjonene kan skje med hvem som helst som bruker hasj, og er ikke det samme som psykose.

Slik du forklarer opplevelsen du hadde, tror vi at det var det som skjedde deg, og ikke at du fikk en psykose. At du føler deg rar dagen etter, er ikke så merkelig etter en såpass ekkel opplevelse. Det er dessuten ganske vanlig å føle seg litt utafor et par dager etter å ha prøvd hasj. Det går som regel over etter et par dager. Om du ikke føler deg bedre etter noen dager, kan du vurdere å snakke med en lege om det. 

De som har hatt ubehagelige opplevelser med hasj, har større sjanse for å oppleve en dårlig rus igjen. Du må selv vurdere om du ønsker å ta den sjansen. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler