Hopp til hovedinnholdet

Utslett på grunn av alkohol

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var på en fest her om dagen og drakk meg veldig full for første gang. Jeg har drukket før men da ble jeg ikke like full som jeg var her om dagen. Det jeg lurte på var, jeg har fått utslett på ene hånda og på magen. Jeg prøvde å søke meg fram på hva det var men fant veldig mye forskjellig jeg fant også at det var vanlig for de som er asiatere, mammen min er asiater. Er utslettet farlig?

Besvart 07.11.2019 16:04
 

Svar
Hei

En del asiater opplever nokså ubehagelige symptomer når de drikker alkohol, og for noen kan det sammenlignes med tømmermenn. Det de da kan oppleve er f.eks. kraftig rødming, hetetokter, hjertebank, kvalme, hodepine. Dersom dette gjelder deg, vil du først og fremst merke det mens du har alkohol i blodet. Du kan lese mer om dette her (Forskning.no). 

Det kan hende du rett og slett er allergisk mot noen av stoffene i det du drakk. Det kan også hende at det er helt andre årsaker til at du fikk utslett. 

Dersom du har drukket før, husker du (får vi håpe!) om du fikk utslett den gangen også. 

Vanligvis er ikke utslett farlig i seg selv, men vi er ikke helsepersonell og vet ikke mer enn det du sier her. Du kan snakke med legen din eller med en helsestasjon for ungdom dersom du er bekymret eller har flere spørsmål. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol