Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for graviditet

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde sex med en gutt igår. Vi brukte kondom først men så etter en liten stund hadde vi sex igjen og jeg spurte om han hadde kondom på seg fordi jeg ikke går på noe prevensjonsmiddel så jeg var redd han skulle komme i meg. Han sa at han ikke hadde kondom på seg og at det gikk fint fordi han ikke kom til å komme der og da. Jeg er veldig redd for at han har komt inn i meg når vi ikke brukte kondom. Så jeg vet ikke om jeg burde ta en angrepille eller ikke. Hva bør jeg gjøre? Er litt beskymret..

Besvart 04.11.2019 12:19
 

Svar
Hei

Så fint at du kontakter ung.no og bra at du er opptatt av å beskytte deg mot graviditet når du er seksuelt aktiv.

Når man har ubeskyttet sex så kan man risikere å bli gravid da det kan være sædceller i den blanke væsken som kommer fra penis før han har utløsning. Jeg vil anbefale deg å få kjøpt angrepille/nødprevensjon. Videre så vil jeg oppmuntre deg til å kontakte helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom for å snakke med dem om prevensjon, dersom du ønsker å starte med dette. Det anbefales å ta graviditets test tre uker etter ubeskyttet samleie, dette kan du også få hos helsesykepleier.

Håper dette var svar på det du lurer på. Jeg legger også ved noen artikler du kan lese

 

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet