Hopp til hovedinnholdet

Kastet opp 3 timer etter tatt p-pille, fortsatt sikker?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har brukt Marvelon (P-piller) i mer enn 6 mnd, og er kjempeflink til å ta de. Igår tok jeg en 21.00 (da jeg bruker og ta de), men så drakk jeg en del alkohol og spydde opp væske ca klokka 24. Vil dette telles som glemt pille? Og hvor lenge burde jeg holde meg unna ubeskyttet sex? Med vennlig hilsen Jente 17

Besvart 04.11.2019 12:16
 

Svar
Hei

Siden det hadde gått mer enn 2 timer fra du tok p-pillen din til du kastet opp, er du fortsatt beskyttet mot en uønsket graviditet. Det vil altså ikke regnes som glemt p-pille og du trenger ikke å bruke tilleggsprevensjon. 

Dette er en grei regel å forholde seg til:

Hvis du kaster opp innen to timer etter at du tok pillen, skal du ta en ny med én gang. Kaster du opp på nytt skal du ikke ta flere enn to piller på en dag. Du er fortsatt beskyttet mot graviditet.

Hvis du kaster opp eller har vanndig diaré (løs mage er ikke diaré) i mer enn 24 timer er det stor sjanse for at du ikke lenger er beskyttet mot graviditet. Du skal bruke kondom i tillegg de neste syv dagene. Hvis du har hatt samleie de siste syv dagene anbefales det at du tar nødprevensjon i tillegg.
 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol