Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid tar det før jeg får sixpack?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg lurte på hvor mange dager/uker vil det ta for å få sixpack hvis jeg veier ca 54 og trener sånn sixpacktrening vær dag i 10 min?

Besvart 08.11.2019 10:02
 

Svar
Hei Jente, 13 år!

Å få sixpack er et mål mange har, men det er faktisk ikke alle som kan få det. Det avhenger blant annet av gener, mengde kroppsfett, type trening og kosthold. 

Jenter gjennomgår store kroppslige forandringer i puberteten, og vil få mer fett på kroppen, spesielt på magen og hofteparti. Dette er helt naturlig og nødvendig! Vi utvikler oss i ulikt tempo, og når man er i puberteten er det derfor ofte store forskjeller på kroppene. Vi har alle ulike forutsetninger, og mens noen merker raskt endring ved treningen, må andre være mer tålmodig med å merke resultater. 

Det er også viktig å være klar over at synlig sixpack ikke nødvendigvis er et sunnhetstegn. Her kan du lese mer om det: "Fit", "ripped", eller markert - men ikke nødvendigvis sunn

Jeg vil derfor ikke anbefale deg å ha fokus på å få sixpack i alderen du er i, fordi kroppen har så mye annet bra den skal jobbe med.

Når det er sagt vil jeg selvsagt anbefale deg å være fysisk aktiv og spise sunn og næringsrik mat. Jeg vet ikke hva du trener bortsett fra magetrening 10 min om dagen, så det blir vanskelig å komme med konkrete tips til deg.

Jeg legger ved noen artikler om trening og et sunt kosthold som du kan lese på.

Med jevnlig belastning av musklene over tid vil du få resultater, så vær tålmodig og ha det gøy med treningen din.

Det er også viktig å kunne sette pris på kroppen sin som den er, og det at du trener mye gjør jo at du er i god form. Det er mye viktigere for helsen enn å ha sixpack!

Lykke til!


Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett