Hopp til hovedinnholdet

Føler meg annerledes etter at jeg drakk hjemmebrent

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg drakk meg nesten bevisstløs på hjemmebrent for 3 dager siden. Jeg har følt meg litt annerledes siden, og lurer på om å drikke seg full på hjemmebrent kan påføre permanent hjerneskade?

Besvart 07.11.2019 13:56
 

Svar
Hei

Både alkohol som selges i butikken/polet og hjemmebrent kan gi alvorlige skader. Grunnen til at hjemmebrent kan være farligere enn annen alkohol er at den kan være sterkere og kan inneholde metanol.

I alvorlige tilfeller av metanolforgiftning faller man i koma, får kramper og kan ende med å få respirasjons- og hjertestans. Overlever man forgiftningen, er det stor fare for skade på nervesystemet eller eventuelt blindhet.

"Vanlig" alkohol kan som nevnt også gi alvorlige skader. Får du for høy promille kan respirasjonssenteret (pustesenteret) i hjernen hemmes så mye at pustingen stanser og døden inntrer. Promille fra rundt 3,0 promille og oppover kan være dødelig. 

Når det er sagt virker det som at det tross alt har gått greit med deg. Du er hvert fall ikke i noen akutt fare lengre etter tre dager. Føler du deg annerledes på en dårlig måte vil vi likevel anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen, eller dra til en helsestasjon for ungdom.

Det kan være godt å få snakke med noen om bekymringene dine, og få bekreftet at alt er i orden. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol