Hopp til hovedinnholdet

Har dere tips til knebøy?

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg finner ingenting om det på nettet, så jeg håper virkelig dere kan gi meg tips på dette. Jeg prøver meg på knebøy, men får ikke til å holde føttene mine rolige under bøyet. Jeg er ganske hjulbeint, så føttene sklir på måte lengre og lengre fra hverandre når jeg gjør øvelsen som får meg til å ta et skritt. Eller, så vipper jeg på måte opp akkurat som man gjør i tåhev. Det går rett og slett bare ikke.

Besvart 05.11.2019 21:50
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig å gi helt konkrete tips uten å ha sett deg ta knebøy. Ut fra slik du beskriver det kan det virke som at du ikke er så veldig bevegelig bakside legg. Det du kan prøve er å stå med hælene på noen vektskiver eller en matte og se om dette hjelper. 

Det er viktig at man ikke løfter for tunge vekter dersom man er usikker på teknikken man har! 

I appen Styrk! (gratis) kan du få gode tips angående teknikk. 

Jeg vil også råde deg til å ta kontakt med noen som har peiling på trening slik at de kan se på teknikken din og tilpasse øvelsen til deg! 
For eksempel en personlig trener eller en fysioterapeut. 

Lykke til! 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett