Hopp til hovedinnholdet

Gravid med p stav?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde ubeskyttet sex med en i august. Han kom ikke inni meg, og jeg har att P stav i 2 år. For noen uker siden begynte jeg å få en del kramper i nedre del av magen, pluss at jeg var trøtt hele tiden og mat holdt seg ikke nede. Jeg hadde og vondt i nedre del av rygg, og litt svolne ankler. Disse tingene har jeg ikke opplevd den stunden jeg har hatt P staven min. Tok først en eggløsningstest for å se om det kunne være det. Den slo ut positivt, noe den ikke har gjort før. Har ikke hatt mensen siden før jeg satte staven. ( 2 1/2 år siden). Tok så to graviditetstester, og den ene var positiv. Kontrollstreken var sterk og tydelig, mens den andre var liten og svak. Hva skal jeg gjøre? Hilsen redd student.

Besvart 07.11.2019 12:43
 

Svar
Hei

Det kan være mulig at p staven du har ikke lengre har tilstrekkelig effekt siden du har tatt en positive eggløsningstest. P staven skal hinder/stoppe eggløsning og da har den ikke gjort det hos deg. De symptomene du beskriver kan være tegn på gravidit, men kan også komme av andre årsaker for eksempel en bekkeninfeksjon. 

Du skriver at du har tatt to graviditetstester der den ene var negative og den andre svakt positive. For å få avklart om du er gravid eller har en infeksjon bør du kontakte fastlegen din eller Helsestasjon for ungdom snarest. Her vil du få gratis helsehjelp og videre veiledning avhengig av test resultatene.

Jeg legger ved noen artikler du bør lese.

Vennlig hilsen

Amathea I samarbeide med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet