Hopp til hovedinnholdet

Har bestilt sex-leke og glidemiddel på Wish. Lovlig?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 13 år og har bestilt sex-leke og glidemiddel på Wish. Jeg lurer på om det ulovlig jeg er veldig redd for at det ikke lov og at foreldrene mine finner ut av det!.

Besvart 06.11.2019 16:25
 

Svar
Hei gutt 13 år. 

For å bestille på nett, må en være fylt 18 år fordi loven sier at ingen under 18 år kan sette seg i gjeld i Norge. Man må dermed være 18 år for å kunne handle med kredittkort på nettet.

Wish i Norge vil i følge dette ikke godta kjøpet ditt. 

Hvilke regler Wish i utlandet har, vet jeg ikke. 

Det er ikke mulig å logge inn på nettsiden til Wish uten på registere seg, så jeg får ikke lest kjøps-betingelsene de har. 

Du kan forberede deg i tilfelle de sender pakken. Du kan logge inn på siden deres og se om du finner ut hvordan de sender pakker. Hvis du må hente på næreste posthus/post i butikk, vil du få en sms fra de når pakken er ankommet. Hvis de sender i posten, kan pakken komme til postkassen deres, hvis den passer inn i denne. Hvis ikke må den hentes på nærmeste posthus/post i butikk. 

Det er sånn at det er kun en selv som kan åpne egen post. Jeg finner ikke noen aldersgrense på dette med åpning av post.

Du kan også sjekke kontoen din og se om det er tatt penger ut fra denne. 

Hvis foreldrene dine finner ut hva du har kjøpt, kan du si at det ikke er noen aldersgrense på kjøp av sexleketøy. 

Du kan få gratis glidemiddel hos helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. De kommer i små, svarte pakker og ligger som oftest sammen med kondomene. 

Du kan også snakke med helsesykepleier om dette, hvis du ønsker. 

Gled deg over kroppen og kjønnet ditt. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexleketøy

En lilla vibrator og håndjern med rosa pels på. (www.colourbox.com)

Kanskje har du lyst å forsøke et sexleketøy når du onanerer eller har sex med en partner, men vet ikke hva du kan bruke eller hvordan du skal få tak i det? Eller kanskje du har funnet noe i skapet til en annen i familien din, men er usikker på om du kan låne det?

Les mer

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Er i puberteten og tenker mye på sex

Tenkeboble med ordet SEX (colourbox.com)

Du har kanskje knapt begynt å merke at du er i puberteten, men likevel tenker du mange seksuelle tanker. Eller du er godt i gang med puberteten, og hodet er fylt av sextanker. Nesten hele tiden. Det kan være plagsomt, flaut, ekkelt og slitsomt, men er veldig vanlig og helt normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex