Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir kvalm når jeg må spise med andre. Hva kan grunnen være?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei igjen, jeg stillte akkurat et spørsmål om hvorfor jeg er kvalm når jeg skal spise, mest når jeg er med andre, og føler de ser på meg. jeg vet ikke om dette er samme person som skal lese den andre men jeg glemte å si at det ikke er slik når jeg er veldig avslappet og spiser alene. det er værst når jeg føler andre ser på meg.

Besvart 08.11.2019 09:01
 

Svar
Hei

Her skriver jeg samme svar til deg som i det forrige svaret: 


Det virker som om du har kommet inn i et vanskelig mønster hvor det å spise med andre gir deg stress som igjen fører til at du blir kvalm og uvel. Jeg anbefaler deg å søke hjelp fra helsesykepleier eller fastlegen din. 

Kan du fortelle foreldrene dine om hvordan du har det? De kan for eksempel bli med deg til fastlegen og forklare sammen deg hvordan du har det. Siden foreldrene dine maser om at du må spise er de nok bekymret for deg og vet ikke helt hva de skal gjøre.

Du og foreldrene dine trenger hjelp til å legge opp en strategi slik at du får spist nok mat. Kanskje innebærer det at du skal spise kun med familien din til å begynne med slik at dere passer på at du først og fremst får nok næring. 

Når du får i deg nok næring regelmessig kan dere begynne å øve på at du skal spise med andre i nærheten. Dere kan for eksempel planlegge å spise et mindre måltid sammen andre. Når du mestrer det kan du finne et nytt måltid du skal øve på. Om dere gjør dette gradvis vil du etterhvert kjenne på mindre og mindre stress ved å spise med andre. 

 

 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold