Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mye mer hår på kroppen enn andre i klassen min

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 13 år (8. Klasse) og har en penis på 15 cm med veldig mye kjønnshår for alderen. Nesten ingen i klassen har så mye hår eller så stor penis og jeg er mer hårete enn vanlig (mye hår under armene, på armene, på leggene og litt bart.) Jeg kommer fra Hellas og lurte også om dette har noe å si. Er dette normalt?

Besvart 06.11.2019 18:06
 

Svar
Hei!

Alle gutter kommer i puberteten til ulik tid. Alle gutter utvikler seg også i ulik takt. Det vil si at det kan være store forskjeller på hvordan gutter på din alder ser ut. 

Hårvekst på kroppen vil være ulikt fra person til person. Noen har mer hår enn andre på kroppen. Noen har lyst hår og andre har mørkere hår. Ofte kan man ha omtrent samme hår som andre i familien sin. 

Din hårvekst og utvikling kan nok ha noe med at du er fra Hellas. Det vil være forskjeller på hvordan man ser ut etter hvilket land man kommer fra. For eksempel har de fleste mennesker fra nordiske land mye lysere og tynnere hår enn mennesker fra sørlige deler av Europa. 

Kanskje har du kommet et stykke lenger i puberteten enn de andre guttene i klassen. Det er ikke så mye å gjøre med det. De andre guttene vil nok komme etter snart. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i dusken (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet