Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Har 2 spørsmål 1. Jeg har aldri hatt mensen smerter før men etter at jeg pulte en som var litt brå fikk jeg skikkelig mensen smerter hva kan det være? 2. Jeg fikk p stav og etter 3 uker pulte jeg en som ikke brukte kondom og har hatt litt tegn på graviditet kan det være mulig å være gravid selv om jeg går på p stav?

Besvart 06.11.2019 18:14
 

Svar
Hei!

1. Det å få mensenlignende smerter under og etter et hardt samleie kan forekomme. Det har som regel noe med at livmortappen og livmoren får smerter av de harde støtene. Det blir nesten det samme som om noen slår deg hardt i en lårmuskel eller en muskel i en arm, man kan kjenne det en stund etterpå. De smertene du kjente skal ikke vare i flere dager. 

2. Når du får lagt inn p-stav, og den legges inn utenom når du har mensen, skal du bruke kondom eller avstå fra samleie de 7 første dagene. Du hadde ubeskyttet samleie 3 uker etter du la inn p-staven, og da skal du være sikker mot graviditet. 

Du skriver ikke hvilke tegn du har som gjør at du tror du kan være gravid. Jeg vil anbefale deg å ta en tur på helsestasjon for ungdom der du bor og snakke med dem om disse tegnene. Der kan du også ta gratis test for kjønnssykdommer. Det bør du gjøre hver gang du har hatt samleie uten kondom.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet