Hopp til hovedinnholdet

Jeg reiser ofte til Skottland for å besøke kjæresten min

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg reiser ofte til Skottland for å besøke kjæresten min og siden jeg har lyst til å prøve å røyke hasj så lurte jeg på 1: om det er ok å røyke hasj før man har reist til utlandet 2: om det er ok å røyke hasj når man skal reise hjem igjen. 3: om man må vente en spesiell lende med tid før man kan reise uten å risikere å bli tatt. 4: kan man bli tatt, hva kan skje og hva er konsekvenser

Besvart 07.11.2019 16:09
 

Svar
Hei

1. Du spør om det er ok å røyke hasj før man reiser til utlandet. Vel, det er i ikke noe mer eller mindre ok enn om du ikke skal reise. Det er ingen som sjekker om du har røkt hasj før du skal til utlandet. Men det er ikke ok å være påvirket der og da, når du skal reise. 

2. Det er litt uklart hva du mener med "om det er ok å røyke hasj når man skal reise hjem igjen". Det er ikke en god idé å være påvirket når du skal reise. Men det er ingen som sjekker om du har røkt mens du er i Skottland (f.eks. dagen før eller uka før). 

3. Nei. Det viktige er at du ikke er påvirket når du skal reise dit eller hjem igjen. 

4. Ja, man kan bli tatt. Sjansen for det er størst dersom du er påvirket og det oppdages, eller hvis du tar med deg noe dit (eller hjem). Blir du tatt for bruk får du en bot på rullebladet. Blir du tatt for smugling kan du i verste fall risikere fengsel. Utover dette er nok det å bli tatt på fersken den største risikoen når det gjelder å bli tatt. Det hender at folk blir oppdaget av politiet når de røyker cannabis og da blir det en bot. Hvordan dette er i Skottland har vi ikke oversikt over, men husk at cannabis er forbudt også der. 

Les gjerne mer om cannabis på lenken under. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler