Hopp til hovedinnholdet

Jeg er trøtt hele tiden

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et problem med at jeg er trøtt så og si hele tiden. Siden sommerferien har jeg vært veldig flink med å opprettholde et godt kosthold, godt med søvn (rundt 9 timer hver dag) og en del trening, men jeg er fortsatt veldig trøtt nesten hele tida. Jeg har også ganske greit trent kropp med relativ lav fettprosent

Besvart 07.11.2019 11:36
 

Svar
Hei

Det er flott at du trener og spiser sunt. Det er svært gode betingelser for å holde seg sunn og opplagt. 

Men, det er selvsagt mulig du kan ha andre årsaker til at du er trøtt. For eksempel kan det være lav jernprosent, noe som er ganske vanlig for aktive gutter . Du bør derfor sjekke deg for dette, noe du kan gjøre både hos helsesykepleier på skolen, hos helsestasjon for ungdom, eller hos fastlegenm din. De to første stedene er gratis. Lav blodprosent, jerninnhold i blodet, kan raskt bli bedre ved å spise litt jerntabletter og et kosthold inneholdende jern. Dette vil du få informasjon om, dersom det er det som skal til. Lykke til. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse