Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å blø hver gang etter man har onanert? Er det farlig?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg pleier å blø etter onani Er det vanlig å blø hver gang etter man har hatt onani, og kan det være farlig?

Besvart 07.11.2019 16:24
 

Svar
Hei jente 15 år. 

En skal ikke blø etter hver gang en har onanert. 

Hvis en snart skal ha mensen og onanerer til orgasme, kan livmoren trekke seg sammen under orgasmen, slik at blodet begynner å komme ut. Det er ikke farlig. Følg med om det kan være en sammenheng med dette. 

Hvis du onanere ved å føre en finger/fingre inn i skjeden, kan det være at neglene lager rifter og sår som blør. Sikre deg at neglene er klipt korte og at de ikke har noen skarpe kanter. 

Hvis du fører fingeren/fingre inn i skjeden uten at du er seksuelt tent/kåt er skjeden tørr og trang. Friksjonen fra fingeren/fingre kan lage rifter og sår som svir og kan blø. 

For å unngå det, må du først bli kåt. Da blir skjeden våt og utvidet. Da blir det plass til en finger/fingre og væsken i skjeden beskytter den tynne slimhinnen i skjeden. 

Hvis du har hatt ubeskyttet samleie, må du teste deg for kjønnssykdommer/ seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). Noen SOI, slik som klamydia, kan gi lettblødende slimhinner. 

Hvis du onanerer ved å stimulere den ytre delen av klitoris og blør derfra, må du onanere mer forsiktig. Du kan også bruke glidemiddel. Det kan du få hos helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Som glidemiddel kan du bruke spytt, matolje eller babyolje uten tilsetninger, en lotion uten parfyme med pH verdi på 7. Da blir det glatt og føles godt. 

Hvis du er forsiktig og likevel blør fra klitoris, må du snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex