Hopp til hovedinnholdet

Er det innafor og drikke litt når jeg er 13?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13år og går i 8. mange av 10. klassingene som jeg henger med drikker alkohol, noen av de på trinnet har også startet. Foreldrene mine er ganske strenge på sånn. Jeg har tatt litt av vinen/ølen til pappa som står på kjøkkenbenken av og til. Er det innafor og drikke litt når jeg er 13?

Besvart 07.11.2019 17:11
 

Svar
Hei

Det er litt tidlig å begynne med alkohol når du er 13. Det er mer risikabelt for en på 13 å drikke alkohol. Derfor er det ikke helt innafor.

Det kommer selvsagt an på hvor mye du gjør det og hvor ofte. Hvis du tar en liten slurk en sjelden gang for å prøve smaken, er det på en måte innafor. Men hvis du drikker for å bli full/brisen er det ganske risikabelt. 

Som du skjønner, svaret på spørsmålet ditt kommer an på hva du mener med å "drikke litt". 

Gjennomsnittsalderen på å prøve alkohol i Norge er 15-16 år. Det er jo et par år til for din del, så det mest normale for en på 13 er å ikke drikke alkohol. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Noen å snakke med om drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

Les mer

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol