Hopp til hovedinnholdet

Hvordan gå ned i vekt rundt magen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har dårlig selvtillit, jeg føler jeg legger på meg av hver minte ting jeg spiser, og det tror jeg at jeg gjør! Jeg legger fort på meg på magen! Dette sliter jeg veldig med, for jeg begynner bare å gråte av å se hvor feit jeg er. Jeg trener noen ganger i uken, men jeg legger på meg fordet?! Hvordan skal man bli tynnere, rundt mageparriet, hvor få flat mage, jaja jeg vet at jeg må spise sunt osv og ha ett bra kosthold, men hvordan jeg gjøre det på en annen måte og? Jeg spiser ganske mye, for jeg elsker mat!! Sååå, hvordan bli tynn på magen! (Håper på ett svar ikke bare noen linker) tusen takk på forhånd, betyr mye!!

Besvart 07.11.2019 13:06
 

Svar
Hei!

Noen har lavere forbrenning enn andre, og kan lettere lagre fett hvis man spiser litt for mye mat. Du skriver at du spiser ganske mye fordi du elsker mat, og kanskje er det årsaken til at du går opp i vekt? Hvis man overspiser til flere måltider om dagen er det fort gjort å lagre ekstra fett, selv om man er fysisk aktiv. Det skal veldig mye fysisk aktivitet til for å kompensere for et høyt matinntak. Trening er bra og sunt for helsa, men det bidrar ikke mye i en vektnedgang, da er det hva man spiser som avgjør.

Husk at jenter på din alder skal opp i vekt, det er helt normalt å lagre mer fett når man er tenårene. Er du sikker på at du trenger å slanke deg? Det er nok ikke mulig å slanke spesifikke deler av kroppen, slik som magen. Om man skal endre vekten må man spise sunt og mindre porsjoner, og hvor fettet forsvinner fra, det kan man ikke styre.

Jeg tror det kan være lurt å prate med noen fagpersoner om din situasjon. Jeg vet ikke hva du veier, hvor overvektig du er, hvordan kostholdet ditt ser ut osv. Det er vanskelig å gi spesifikke råd over internett. Når det kommer til ungdom og vekt så skal man følges opp av helsepersonell om man skal gjøre forandringer, og en god start kan være å prate med helsesykepleier på skolen din (eller helsestasjon for ungdom).

Her er noen generelle råd for hvordan man bør gå frem hvis man skal gjøre endringer i kostholdet.

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse