Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å ha sex når man er 13 hvis begge vil ?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei gutt 13år Jeg lurte på om det er ulovlig å ha sex med kjæresten sin vis begge vil og begge er 13 år og er like langt utvikla, mange sier at det er ulovlig så jeg blir litt stressa side visste ikke det og jeg vil ikke få problemer med poleti osv.

Besvart 07.11.2019 19:14
 

Svar
Hei

Dere er begge under den seksuelle lavalder og under den kriminelle lavalder. Det betyr at dere ikke kan bli straffet for å ha sex med hverandre, men den seksuelle lavalder er ment for å beskytte barn/ungdom under 16 år mot overgrep. Sex er også avhengig av modenhet, både i forhold til pubertet, tanker og følelser. Ikke minst handler det også om å være trygg på sin egen kropp og kjenne til hvordan man beskytter seg mot uønsket graviditet og kjønnssykdommer. 

Du kan lese mer om seksuell lavalder her.

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom fra 13-25 år der du bor. Ta gjerne kontakt med dem, for å få litt info om seksuell helse og råd i forhold til det du lurer på. Husk på at sex er mer enn samleie. Når man er kjærester er det mange måter å vise nærhet på som både er fint og spennende. 

Her kan du lese mer om det.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Er i puberteten og tenker mye på sex

Tenkeboble med ordet SEX (colourbox.com)

Du har kanskje knapt begynt å merke at du er i puberteten, men likevel tenker du mange seksuelle tanker. Eller du er godt i gang med puberteten, og hodet er fylt av sextanker. Nesten hele tiden. Det kan være plagsomt, flaut, ekkelt og skamfullt, men er veldig vanlig og helt normalt.

Les mer

Redd for å gjøre ei jente gravid?

Gutt og jente i tenårene står og ser på en graviditetstest. (www.colourbox.com)

Det skal veldig lite sæd til for å gjøre ei jente gravid. En sædcelle er nok og det kommer mange tusen ved en utløsning.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex