Hopp til hovedinnholdet

Har jeg fått tics av hasjkake?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg har prøvet å røyke hasj noen ganger før å mamma vet å om det men det er lenge siden. Men så har jeg smakt hasj kake å det er ikke så lenge siden, eller kanskje to måneder siden ellernosånt, men når jeg hadde spist det så ble jeg høy for første gang. Har aldri blitt høy før lism. Åså da skjalv jeg en stundt å sånnt men så fikk jeg også sånne helt plutselige « tix» vist du skjønner. Bare at foten min plutselig rørte seg fort å sånn. Å etter den gangen så har jeg fortsatt fått sånn «tix» i foten noen ganger helt ut av det blå å folk spør hvorfor jeg får det fordi de merker det noen ganger. Jeg tror jeg har fått det av hasjen men kommer det noen gang til å gå bort?

Besvart 07.11.2019 16:59
 

Svar
Hei

Vi kjenner ikke til at cannabis fører til tics/ufrivillige bevegelser. Det vi har funnet er derimot at i visse tilfeller kan cannabis redusere tics. F.eks. hos folk med Tourettes syndrom som lider av sterke tics, er det vist at cannabis reduserer tics. Vi anbefaler deg å snakke med legen din om dette. Legen kan ev. henvise deg til en nevrolog som kan hjelpe deg å finne ut av hva det er. Legen har taushetsplikt.

Hvis du ikke ønsker å snakke med lege, kan du la være å røyke for en periode, og se om det blir bedre. Du kan gjerne ringe oss for en anonym prat på 08588. Vi har åpent alle dager fra 11-19. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Slutte med hasj/mariuana?

Hasj (colourbox.com)

Ønsker du å slutte med hasj/marihuana? Her får du gode råd. Det er mange som kan hjelpe deg og det ER mulig å slutte!

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler